Abhyanga Masajı

Abhyanga masajı, evde kendi kendinize yapabileceğiniz bir masaj türüdür. Vücut nemlendiricisi ve özel masaj yağları ile uygulama yapılmalıdır. Kendi vücut tipinizine göre uygulayacağınız bu masaj türü, vücudu şifalandırmak için ve ruhsal anlamda motive olmak için uygulanmaktadır. Kan dolaşımını hızladırarak dairesel hareketler eşliğinde iyileşme gücünü arttırmak için uygulama yapılır. Bünyeyi dengelendirmek, stres ve gerginlikten uzak durmak için yapılan bu masaj türü olumlu sonuçlar vermektedir. Psikolojik anlamda oldukça faydalı olan bu masaj türü, ağır kaygı bozuklukları, odaklanma ve aşırı öfke ve kriz durumlarını kontrol eder. Kişi içsel huzuru ve dinginliği yakalar.

Abhyanga masaj, vücudu ve zihni zinde tutmak, kan dolaşımını ve metobolizmayı arttırmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve sinir sistemini dengelemek için uygulanır. Yaşlanmayı ertelemek için de yapılan bu masaj türü hücrelere daha fazla oksijen gitmesini sağlayarak cildi tazeler. Detoks görevi görür ve kasları esnekleştirerek, fiziki gerginliği ortadan kaldırır. Bu masajın günlük olarak vücudu fazla yormadan yapılması tavsiye edilir. Masaja, avuç içine ılık yağ masajları ve kremleri dökülerek vücudun en baş noktası olan kafa noktasından başlanır, minik dairesel hareketlerle ve parmak uçlarıyla ufak baskılar yaparak ovalanır. Daha sonra boyun ve ense kısmında baskıları arttırarak işleme devam edilir. Boyun ve enseye bu işlemi yapmak çakraları açacak eğer varsa tutulmaları ortadan kaldıracaktır.

Daha sonra önemli olan karın bölgesine geniş dairesel hareketlerle baskı uygulanır. Bu hareketler organlarımız rahatlar, sindirim sistemimiz kan dolaşımı artması sebebiyle hızlanır ve metobolik anlamda rahatlama sağlanır. Kalça ve basen bölgesinde ufak ufak vurarak titreşim gönderilir ve bu sayede selülit ve yağ oluşumu engellenir. Selülit ve aşırı kilo alıp vermeye bağlı olan çatlak oluşumu engellenir. Ufak vurma hareketinden sonra aşağı-yukarı şeklinde yavaşçça hareket edilir ve bu işlem uzun süre tekrarlanır. Sonrasında uzun ve yüksek baskılarla oval şekilde hareket edilir. Oradan bacaklara inilir bacaklarda kas ve kemiklere sert baskılar uygulanarak kasların ve kemiklerin rahatlaması sağlanır, adım atmakta zorluk çekmeyi ve bacak içinde bulunan sinirlerin gerginliğini azaltır. Ardından vücudun en önemli noktası olan ayaklara gelinir. Bütün sinirler ayak tabanında olduğu için ufak baskı hareketleriyle dairesel şekilde ovulur, tüm sinirler uyarılır ve taban yumuşatılır.

Masaj türünde gebeliği etkileyecek bir yan etki bulunmamaktadır fakat henüz gebeliğin başındaysanız doktorunuza danışılması tavsiye edilir. Açık yaralara uygulama yapılmaz. Morarmış, kızarmış ve deride şişme meydana gelen yerler varsa tavsiye edilmez, aksi halde ödem oluşur ve iyileşme sürecini olumsuz etkiler.